#BLONDEHAIRDONTCARE – Tvojakosa – ZDRAVLJE I LEPOTA

#BLONDEHAIRDONTCARE

Plavoj kosi i kosi sa pramenovima je potrebna posebna nega. Pitate se zašto!? Zato što je plava kosa, najčešće suva i oštećena.

Zašto?  Zato što se plavi tonovi mešaju sa hidrogenom 9%  ili 12% ili je neretko posvetljena blanšom, što je dosta agresivnije od toniranja nekom tamnijom bojom, za koje se koriste slabiji hidrogeni.

Plave farbe, koje značajno posvetljuju su super plave ili specijalne plave. Ove farbe na kosu deluju skoro kao blanš, te samim tim je dehidriraju i oštete. Naravno da ovo ne znači da ne treba da budete plavi i nemate pramenove.

Birajte farbe koje koristite. Idite kod frizera koji ne primenjuje agresiju na kosi i vodi računa šta koristi u zavisnosti od kvaliteta vlasi.

Plavoj kosi je potrebna hidratacija i neretko oporavak, reparacija. Redovna nega je adekvatan šampon i kondicioner, koji hidrira, ukoliko kosa nije preterano oštećena.  Ukoliko ipak jeste, koristite šampon i kondicioner za oštećenu kosu.

Birajte tretmane namenjene plavoj i kosi sa pramenivima.

Nije neophodno da tretman bude skup da bi delovao, ali treba da bude adekvatan. Priuštite vašoj kosi negu nekog profesionalnog brenda.

Plavuše imaju neretko muku sa žutim pigmentom u kosi. Danas su nam dostupni šamponi, kondicioneri i tretmani koji neutrališu neželjeni žuti pigment. Oni su najčešće ljubičasti i nemojte se plašiti da ih koristite. Taj ljubičasti ton neutrališe žuti na vašoj kosi.

Evo nekoliko saveta kako da vaša plava kosa bude negovana:

  1.  Što manje koristite toplotne alate (uvijače, prese i fen). Koristite termo zaštitu.
  2. Hidrirajte je preparatima za hidrataciju.
  3. Učinite svoju boju dugotrajnom pomoću ljubičastog šampona.
  4. Koristite zaštitu od UVA i UVB zraka. Obavezno koristite sun protect proizvode.
  5. Ne preskačite dubinsko kondicioniranje i regeneraciju vaše kose. Dobra rutina nege kose, je obavezna, posebno ona koja uključuje dubinsko regenerisanje. Ovo pomaže da se nadoknadi vlaga u kosi i spreči je od budućeg oštećenja. Takođe čini da pramenovi izgledaju sveže i zdravo sa prelepim sjajem.
  6. Završite pranje kose hladnim ispiranjem. Ovo će vam pomoći da održite kosu sjajnom.
  7. Ulje za kosu je jedan od boljih načina da vaši krajevi budu negovani. Morate biti oprezni sa uljima koja imaju žutu nijansu jer bi se to moglo uhvatiti za kosu i lako je obojiti, posebno ako imate platinastu ili belu plavu kosu. Postoje ulja za plavu kosu.
  8. Pročitajte etikete i izbegavajte sulfate. Najčešći od ovih sulfata su SLES (Sodium Laureth Sulfate) i SLS (Sodium Lauril Sulfate), koji se koriste u šamponima kako bi vam pomogli da postignete veliku penu koja samo šteti vašoj kosi, a ne koristi.
  9. Da biste sprečili oštećenja poput lomljenja i ispucanih vrhova, razmislite o redovnom šišanju, kako biste držali pramenove pod kontrolom. Šišanjem svaka dva meseca možete se uveriti da vaši izbeljeni pramenovi ostanu što zdraviji.

#BLONDEHAIRDONTCARE



Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours