NEGA KOSE U LETNJIM MESECIMA – ZDRAVLJE I LEPOTA

Leto. Sunce. More. Bazeni. Dugi dani, mir, šum talasa i slana voda ili cvrkut ptica i planinski povetarac. Od same pomisli da nam se bliži najlepše doba u godini , verujem da se i Vama probude leptirići u stomaku. Ali ono o čemu sigurno ne mislite kada je reč o vrelim letnjim danima je kako da sačuvate Vašu kosu od stresa koji ona tada, verovali ili ne, proživljava.
Sunčevi zraci mogu biti opasni za kožu glave i kosu, tako da kada budete birali kreme sa zaštitnim faktorom obavezno razmislite i o preparatima za negu i zaštitu kose. Sunce slabi proteinsku strukturu naše kose, dehidrira je i smanjuje njenu elastičnost pa se ona i lakše lomi.
Voda, morska ili bazenska, takodje suše kosu iz korena i zato je treba jačati i adekvatno negovati. Ukoliko farbate kosu, morate razmišljati i o tome da boja na suncu bledi.
Naravno , ne treba očajavati, sve ovo su normalne stvari sa kojima se jednostavno susrećemo u letnjim mesecima. Zbog toga smo Vam pripremili listu preparata koji vam mogu pomoći da Vaša kosa bude lepa, sjajna, zdrava i negovana tokom leta.

Evo nekoliko načina kako da održite svoju kosu i vlasište zdravim, hidriranim a pre svega zaštićenim tokom vrućih letnjih dana:

1.Višenamenski sprej za kosu 20 u 1

Funkcionalni tretman od Professional By Fama sa višestrukim efektom koji superiorno ulepšava kosu. Efikasan je kao maska, a praktičan kao sprej. Idealan je za sve tipove kose. Sadrži protein svile, stvara zaštitni film i vrši hidratantnu funkciju. Ekstrakt suncokreta pruža zaštitu i oporavak prirodne i farbane kose od UV zračenja. Sadrži sastojak PROCOC a njega čini skup aminokiselina i provitamina B5 i deluje kao zaštita od toplote i slobodnih radikala. Miris obogaćen vanilijom sa „prirodnim relaksirajućim dejstvom“. Koristi se u aromaterapiji zbog svojih opuštajućih svojstava. Možete ga koristiti i na mokroj i na suvoj kosi.
*Svih 20 namena možete detaljno naći na našem sajtu www.herba-market.co.rs

2. Emulzija za obnavljanje suve i oštećene kose (ampula)

Specijalna uljana emulzija za regeneraciju kose. Structural™ uljana emulzija PBF obnavlja i omekšava kosu, daje joj mekoću i sjaj. Idealna je za oporavak hemijski tretirane, farbane, suve kose, posle “mini-vala”, za “procvetalu” kosu. Možete je koristiti na moru, posle plaže, umesto tretmana, kao i posle bazena nakon koga kosa pretrpi veliki stres zbog hlora koji je dodatno suši.

3. B&R Instant maska sa 20 namena

Bulbs&Roots veganska maska, organskog porekla sa 20 namena, veoma praktična za leto. Sa ekstraktom kaktusa, organski uzgajanih i kultivisanih na Siciliji, izabrani su zbog svojih važnih hranljivih i zaštitnih svojstava. Ekstrakt kaktusa, dobijen zahvaljujući posebnoj metodi ekstrakovanja iz vode, zadržava svoja svojstva netaknutim. Štiti i hrani vlakna kose.

 1. Oporavlja oštećenu kosu,
 2. duboko hrani kosu,
 3. razmršava kosu,
 4. sprečava procvetavanje vrhova,
 5. štiti kosu od UV zraka,
 6. štiti kosu od toplote,
 7. eliminiše ukovrdžanost,
 8. jača strukturu i podiže volume,
 9. pojačava sjaj,
 10. omogućava lakše korišćenje ispravljača,
 11. produžava trajanje boje,
 12. ujednačava poroznost,
 13. hidrira suvu kosu,
 14. kondicionira bez otežanja,
 15. daje mekoću i svilenkastost,
 16. zaglađuje kutikulu,
 17. produžava trajanje frizure,
 18. ubrzava vreme sušenja,
 19. daje kosi miris sa relaksirajućim efektom.

4. SOS Balzam za blajhanu kosu

Regenerišući eliksir Professional By Fama za elastičniju i mekšu kosu. Oporavlja, hrani i štiti blajhanu kosu, ostavljajući je mekom, laganom i kompaktnom. Kod blajhane kose nijanse lako blede, gubi se struktura, kosa je porozna, boja je bezizražajna. Ovaj preparat sadrži UV FILTER, MIKROPROTEINE i HIJALURONSKU KISELINU. Tako da se njegovim korišćenjem dobija dugotrajna refleksija, jača struktura kose, kompaktnija kutikula i sjaj. Ne ispire se.

5. Instant maska za kosu

Instant maska Professional By Fama za kosu bez ispiranja za zaštitu farbane kose od UV zraka. Obogaćena je specijalnim UV filterom dobijenim preradom semenki suncokreta izdvajanjem od uljane komponente, veoma bogata proteinima, pomaže održanju strukture kose i očuvanju boje na kosi. Razmršava i disciplinuje ofarbanu kosu bez opterećivanja. Ne ispire se.

6. Argan eliksir za oporavak kose

CEYLINN HAIR ELIXIR WITH ARGAN OIL je uravnotežena kombinacija arganovog, bademovog, jojoba i kokosovog ulja koja su od vitalnog značaja za kosu. Pružaju apsolutno prirodnu negu. Arganovo ulje hidrira kosu, bademovo jača, ulje jojobe hrani, kokosovo ulje daje sjaj kosi. Idealan za letnji period.

7. Argan dvofazni kondicioner

CEYLINN ARGAN 2 PHASE CONDITIONER hrani, obnavlja i hidrira kosu zahvaljujući svojoj formuli sa arganovim uljem. Daje kosi mekoću i sjaj i odmršava kosu. Sprečava statički elektricitet. Hidrira ponovo kosu nakon uticaja sunca i toplotnih uredjaja. Omogućava lakše oblikovanje kose.

8. Thrill dvofazni kondicioner

Dvofazni sprej koji hrani i hidrira kosu, zahvaljujući sadržaju biotina, arginina ili keratina. Sprečava mršenje i statički elektricitet, istovremeno osiguravajući izuzetno mekanu, snažnu i sjajnu kosu. Hidrira kosu koja se suši usled feniranja kao i usled češćeg izlaganja kose Sunčevim zracima. Olakšava stilizovanje kose.

Kako Vi čuvate vašu kosu od Sunca?
Koja je Vaša tajna?
Podelite sa nama u komentarima kako bi, po Vašem mišljenju, trebala da izgleda nega kose tokom leta.

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ćete sačuvati svoju kosu od nepotrebnog sušenja.
Vaš Herba Market

Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours